Colectare deseuri medicale

medicale

Exista nenumarate tipuri de deseuri, unele mai periculoase ca altele pentru mediu si pentru fiintele care il populeaza. Cu toate acestea, putine tipuri de deseuri sunt mai periculoase pentru om, in primul rand, decat deseurile medicale. In general, spitalele si laboratoarele, precum si orice tip de insitutie cu scop sanitar, produc tone de deseuri  care trebuie gestionate responsabil, atat de cadrele care le produc, cat si de companiile care se ocupa cu colectarea si eliminarea acestora.

Green Global este o companie care doreste sa preia a doua parte a responsabilitatii, in ceea ce priveste periculozitatea deseurilor, oferindu-si serviciile. Cu siguranta ca, orice pacient si medic stie ca orice tip de echipament medical care intra in contact cu un om bolnav este de unica folosinta, iar dupa ce este folosit trebuie imediat aruncat in recipientele speciale doar pentru acestea. Astfel, colectarea acestor instrumente sanitare deja folosite, poate fi facuta selectiv si in siguranta de catre firma specializata in acest domeniu si eliminata fara a avea vreun impact de tip biologic asupra fiintelor vii.

Cum se realizeaza precolectarea deseurilor medicale?

care sunt deseurile medicale periculoase

Procesul de precolectare  este, cu siguranta, mult mai important decat colectarea, in sine. In primul rand, trebuie facuta o distinctie foarte clara intre recuzita sanitara periculoasa si cea nepericuloasa. Prima enuntata trebuie tratata foarte atent, pentru ca cel mai mic contact al acesteia cu o persoana se poate transforma intr-un adevarat pericol.

Printre deseurile nepericuloase se numara ambalaje, flacoane, resturi de hartie, resturi alimentare, recipienti din plastic sau sticla, toate care nu au intrat in niciun fel in contact cu sange sau alte fluide biologice ale pacientilor, cu pacientii contagiosi sau cu deseurile medicale periculoase. Acestea din urma, insa, sunt cele mai periculoase, si se incadreaza in urmatoarele categorii:

  • Deseurile anatomo-patologice, precum si partile anatomice, care cuprind toate tipurile de tesuturi umane si animale folosite in cercetare si tratare sanitara
  • Deseurile infectioase, care cuprind toate tipurile de echipamente medicale care au intrat in contact cu sangele, precum si cu alte fluide biologice ale pacientilor, si care au potential infectios pentru oricine altcineva intra in contact cu acestea
  • Deseurile intepatoare-taietoare, care constau in toate instrumentele utilizate pentru patrunderea in tesutul uman, fie prin intepare, precum acele de seringa, sau prin taiere, precum bisturiile de unica folosinta
  • Deseurile chimice si farmateutice, care constau in substantele care nu au fost utilizate si care au termen de valabilitate expirat, dar si solutii de curatenie, speciale pentru spatiile in care s-au desfasurat activitati
  • Deseurile radioactive, care beneficiaza de o atentie deosebita, si care sunt mai rar intalnite in institutii si mai multe in cele de cercetare, pentru ca au o periculozitate deosebit de mare pentru oricine intra in contact cu acestea

Toate acestea de mai sus sunt considerate periculoase pentru om, iar precolectarea lor trebuie facuta in mod selectiv, pentru ca procesul de colectare, precum si gestionarea ulterioara sa fie facuta in siguranta de catre compania noastra Green Global.

Care este procedura de gestionare a acestor deseuri?

procesul de colectare a deseurilor medicale

Pentru ca ne dorim sa facem mereu lucrurile ca la carte, urmarind, in functie de natura deseurilor pe care le colectam si gestionam, regulamentul cu prevederi legale si de buna conduita, noi, cei de la Green Global, aplicam acelasi principiu in cazul ambelor tipuri de deseuri. Daca precolectarea este facuta in mod corect, atunci cele doua tipuri majore de deseuri medicale, periculoase si nepericuloase, sunt deja plasate in depozite speciale, departe de orice sursa de interactiune cu mediul sau populatia generala.

Procesul de gestionare porneste in prima instanta cu colectarea  si transportul in siguranta al acestora catre zonele de neutralizare. Prin metodele de neutralizare, se asigura distrugerea completa si fara niciun risc asumat al acestor deseuri medicale periculoase, pentru a proteja mediul, precum si pe oamenii care il populeaza.

Firma de colectare a deseurilor Green Global, asigura gestionarea deseurilor medicale din multe orase din tara, precum Bucuresti, Cluj-Napoca, Timisoara, Iasi, Constanta, Craiova, Galati, Braila, Bacau, Buzau, Targu-Jiu, Baia Mare, Ploiesti, Pitesti, Brasov, Sibiu, Drobeta Turnu-Severin, Suceava, Vaslui, Oradea, Arad, precum si multe altele aflate pe teritoriul Romaniei.

Rating pentru pagina Colectare deseuri medicale : 3.46/ 5 bazat pe 28 voturi.