Reciclare deseuri




Datorita proceselor tehnologice de amploare si a dezvoltarii tuturor tipurilor de industrii, ne aflam astazi in faza unui consumerism de proportii uriase, bazat pe cererea enorma si pe oferta pe masura, extrem de variata, care incearca sa castige consumatorul.

Victimele acestui schimb economic intre cerere si oferta sunt produsele si tot ce tine de crearea si ambalarea lor, care ajung sa fie utilizate, schimbate si aruncate mult mai rapid decat acum cateva decenii, cand un trend conservator impiedica aceasta risipa.

Mai mult, victimele adevarate ale consumerismului sunt ecosistemul si noi, cei care il habitam, pentru ca mediul inconjurator este cu siguranta afectat de toate aceste schimbari, si mai ales de deseurile care ajung sa il populeze.

Din acest motiv, pe masura ce curentul consumerist a luat amploare, a fost creat si conceptul de reciclare a deseurilor, adica repunerea intr-un ciclu utilizabil al tuturor deseurilor nepericuloase, cu potential nociv asupra mediului, dar benefic in industria din care face parte. Aceasta activitate a devenit o miscare importanta pe plan global, si pentru a sprijini acest concept, au fost create legi speciale, menite sa schimbe modul in care ne gandim la lucrurile pe care le consideram inutilizabile si pe care ajungem sa le aruncam. O firma de reciclare a deseurilor, precum Green Global, are grija ca prin indelungatul proces de colectare, transport si gestionare a deseurilor, acestea ajung sa fie valorificate, in functie de natura lor, la adevaratul lor potential.

Ce tipuri de deseuri reciclabile exista?

Deseurile, de orice natura, trebuie gestionate in mod corect pentru a nu ne afecta ecosistemul. Foarte putini ne gandim la traiectoria unui astfel de deseu, din momentul in care il aruncam. Destinatia multora este, din pacate, groapa de gunoi, un loc in care deseurile reciclabile nu au ce cauta si care fac mai mult rau in starea lor de inertie. Multe dintre acestea nu sunt biodegradabile, si prin emisiile provocate de descompunere au chiar potential nociv asupra mediului, si inevitabil asupra noastra.

Reciclarea deseurilor incearca sa opreasca aceasta tendinta si propune o solutie mult mai moderna si mai logica, care implica colectarea selectiva a deseurilor, sortarea si tratarea acestora, pentru ca in final, in functie de tipul de deseu, sa ajunga sa fie puse intr-un proces normal de reutilizare.

Iata care sunt cele mai importante categorii de deseuri valorificate Green Global:

  • din plastic, unul dintre cele mai populare si utilizate materiale, care se biodegradeaza in secole sau chiar milenii, si care au un potential de reciclare care nu le afecteaza calitatea generala
  • din sticla, alt tip de material care nu este biodegradabil, evaluat la cateva milenii pentru a fi asimilat complet in mod natural
  • deseuri electronice, electrocasnice si electrice, care contin substante cu potential nociv si pot avea un impact nefast asupra ecosistemului, daca nu sunt reciclate in conditii optime
  • deseuri sub forma de PET-uri, celebrele tipuri de sticle din plastic, folosite in industria de consum pentru a servi drept ambalaje pentru bauturile racoritoare, bauturile alcoolice, pentru apa imbuteliata si pentru numeroase alte tipuri de lichide
  • deseuri din calculatoare, care implica toate formele de tehnologie folosite la utilizarea unui computer, precum si computerele propriu-zise, impreuna cu toate componentele lor
  • deseuri textile, care implica toate elementele de vestimentatie care sunt uzate fizic si moral, si care pot fi reutilizate in proportie de aproape 100%, in conditii ideale

Pentru ca acest proces este ultimul pas catre repunerea in circuit a produselor ajunse deseuri, firmele trebuie sa se asigure, mai intai, de o gestionare cat mai buna a acestora:

  • Totul incepe de la precolectarea selectiva, adica aruncarea tuturor tipurilor de deseuri de catre cetateni in locurile special marcate.
  • Urmeaza procesul de colectare selectiva
  • De transport
  • De depozitare
  • dDe sortare si tratare a deseurilor reciclabile, care vor fi apoi repuse in circuitul normal pentru produsul respectiv, sub aceeasi forma, sau sub forma de materie prima pentru alte noi produse din aceleasi materiale.

Reciclarea deseurilor este responsabilitatea noastra, a tuturor celor care habitam acest ecosistem, Green Global gestioneaza acest proces pentru ca acesta sa devina parte din normalitatea cotidiana.


Cere oferta!