Deseurile industriale reprezinta o problema de importanta majora, fiind o sursa de poluare extrem de raspandita la nivel global din cauza dezvoltarii industriei si modernizarii unitatilor de productie si fabricatie, pentru a satisface cererea din ce in ce mai mare a consumatorilor. Acest lucru a determinat aparitia unor cantitati mari de deseuri industriale, care pot

read more

Cea mai mare parte din toate deșeurile pe care le produce omenirea ajung în aceeași groapă de gunoi, poluând mediul înconjurător. Potrivit statisticilor Uniunii Europene (UE), un cetățean al UE produce în medie 482 kg de deșeuri pe an, o parte fiind reciclată sau compostată, iar o altă cantitate ajunge la depozitul pentru deșeuri. Cu toate acestea, mai multe deșeuri aruncate într-un depozit unic de gunoi pot deveni o sursă adițională de venit, dacă acestea ar fi colectate corect sau reutilizate. Ce sunt deșeurile biodegradabile, cum să le colectezi corect și care sunt condițiile pentru a acestea să fie compostate, citește în articolul de mai jos.

read more

Distrugerea documentelor este o etapă foarte importantă pentru un business. Ea face parte nu doar din procesul de digitalizare al arhivelor electronice, dar ajută și la managementul costurilor și eliminarea stresului. Indiferent de natura companiei pe care o conduci, cu siguranță există foarte multe hârtii, acte și alte documente de care trebuie să scapi din diferite motive: fie nu mai sunt necesare pentru activitatea ta, fie conțin informații foarte importante, fie pur și simplu au depășit termenul de arhivare.

Pentru a putea face acest lucru, trebuie să cunoști cât mai bine procesul de distrugere securizată. De aceea, articolul de mai jos îți oferă informațiile și sfaturile de care ai nevoie pentru a te bucura de cât mai puține responsabilități și pentru a evita cât mai multe riscuri.

read more

Durata de viață a produselor electronice și electrocasnice a devenit din ce în ce mai scurtă. În medie, consumatorii înlocuiesc calculatoarele și laptopurile personale la fiecare cinci ani. Telefoanele inteligente sunt înlocuite în decurs de doi ani, iar aparatele electrocasnice sunt înlocuite o dată la șapte ani, creând nevoia evidentă de reciclare a deșeurilor electronice. Dar cum le valorificăm corect într-un secol care pune punctul pe „i‟ din ce în ce mai mult pe grija față de mediul înconjurător?

read more
idei creative din sticle de plastic

          Se remarcă în ultimul timp o înclinație a oamenilor spre „mai puțin”. Plătesc mai puțin, cumpără mai puțin și folosesc mai puțin. Să ai atât cât îți trebuie, și când nu-ți mai trebuie, să refolosești – haine, mobilier și obiecte decorative, sticle și recipiente din plastic. Ce facem mulți dintre

read more

În prezent, majoritatea gospodăriilor și întreprinderilor din România nu reciclează suficient și aruncă tot ceea ce consideră a fi „gunoaie” în coșurile lor obișnuite. Cu toate acestea, o mare parte dintre aceste deșeuri pot fi reciclate sau reutilizate. Fie că vorbim despre materiale din hârtie, plastic sau aluminiu, acestea vor fi colectate și transformate în produse noi, fapt care ajută la protejarea mediului înconjurător și a bunăstării comunitare.

Nu este un secret faptul că reciclarea este un proces complex și poate fi dificil să știi dacă respecți cu acuratețe toate reglementările de la nivel național. Misiunea noastră este să te ajutăm să înțelegi ce este reciclarea, ce poți și ce nu poți recicla, cu ajutorul acestui ghid. În plus, în articol vei descoperi beneficiile pe care reciclarea o poate avea pentru gospodăriile individuale, dar și pentru întreprinderile din România.

read more

Multe dintre deciziile luate astazi afecteaza mediul inconjurator, de la viata fiecarui om in parte, pana la actiunile din mediul economic. Deseurile generate sunt daunatoare mediului care nu poate face fata consumului casnic si industrial. Tocmai de aceea, este foarte important sa se apeleze la strategii de reducere a deseurilor, mai ales pentru companii.
Vei gasi in acest articol informatii utile despre ce inseamna reducerea deseurilor si felul in care acest proces poate ajuta mediul inconjurator, precum si solutii de diminuare pe care le poti implementa in compania ta. Dincolo de toate, insa, este necesar sa constientizezi si sa evaluezi impactul pe care il are compania ta asupra mediului inconjurator si sa actionezi responsabil in numele firmei. Mai mult decat atat, poti crea o cultura organizationala in care angajatii tai sa respecte natura si sa reduca impactul personal si la locul de munca, si acasa.

read more
Cere oferta!