Colectare deseuri reciclabile

Reciclarea deseurilor este o practica moderna si vitala pentru circuitul tuturor produselor in natura. Exista un principiu care ofera un rezumat foarte simplu al consumerismului: produsul de azi este deseul de maine. Avand in vedere ca populatia generala se afla intr-un proces perpetuu de cumparare a unor lucruri noi, cele vechi ajung sa fie aruncate, fie ca vorbim de consumabile si menajere, precum deseurile din plastic, hartie si metal, fie ca este vorba de deseuri electronice, electrocasnice si electrice.

Deseurile reciclabile sunt, asadar, un mod prin care se asigura reinvierea produsului ajuns deseu,
care poate ajunge, din nou un produs gata de folosit, precum este cazul sticlelor de plastic, sau materie prima si componente utilizabile pentru noile produse care vor fi alcatuite.

Ce sunt deseurile reciclabile si de ce sunt vitale pentru o societate moderna?

Deseurile reciclabile pot fi reintroduse intr-un circuit de productie sub forma propriu-zisa sau ca materie prima pentru alte noi produse. Prin colectarea lor, Green Global contribuie la pastrarea unui mediu cat mai curat, lipsit de clasicele gropi de gunoi sau de deseuri aruncate in natura, care se degradeaza in foarte mult timp, si ale caror prezenta poate afecta intregul ecosistem. Procesul de colectare al deseurilor reciclabile incepe cu precolectarea acestora. Pentru ca acest lucru sa se produca intr-un mod civilizat, trebuie cunoscute principalele tipuri de deseuri reciclabile, din care fac parte urmatoarele:

  • Deseurile menajere, printre care se numara foarte multe tipuri de deseuri variate din materiale, axate in special pe activitatile specifice birourilor, precum si cele specifice curateniei si mententantei
  • Deseurile nepericuloase, care sunt incadrate, de obicei, in numeroase alte subcategorii, pentru a ajuta la precolectarea si colectarea selectiva a acestora. Din acest punct de vedere, aceste tipuri de deseuri fac parte din categoriile cunoscute: hartie, carton, metal, plastic si sticla
  • Deseurile electronice, electrice si electrocasnice, prescurtate DEEE, care presupun atat componenete specifice fiecarui tip de echipament in parte, precum si echipamentele propriu-zise care ajung sa fie aruncate cand ajung uzate fizic si moral

Toate acestea pot fi incadrate in categoria de deseuri reciclabile, care se diferentiaza de cele care nu pot fi reciclate, pentru ca nu sunt au potential nociv direct si nici nu sunt materii organice, care nu mai pot fi utilizate ca materie prima pentru producerea unor noi tipuri de obiecte. Potentialul procesului realizat este vital pentru un circuit corect al produselor in natura, inlaturand pericolul ca deseurile reciclabile sa aiba un efect marcant asupra ecosistemului.

In ce consta planul de colectare a deseurilor reciclabile pus in practica de Green Global?

Pentru a fi profitabil, planul firmei Green Global, se bazeaza si pe sprijinul cetatenesc al oamenilor responsabili din fiecare oras in parte. Printr-o precolectare selectiva corecta, procesul de colectare a deseurilor reciclabile devine mult mai eficient pentru firma noastra. Astfel, ne putem asigura ca toate aceste tipuri de deseuri trec prin procesul normal de colectare, transport, depozitare si reciclare, menit sa transforme fiecare deseu intr-o materie prima reutilizabila.


Cere oferta!