Reciclare sticla

Sticla este un element de baza al vietii noastre, mai ales in ultimele decenii, cand a devenit un material folosit in extrem de numeroase domenii, datorita modului simplu in care este confectionata si pretului sau ieftin. Desigur, sticla pe care o intalnim predominant in viata cotidiana este cea care se afla pe rafturile magazinelor, sub forma de recipiente pentru diversele bauturi spirtoase si racoritoare. Avand in vedere ca aceste tipuri de recipiente din sticla contin lichide consumabile, acestea se transforma intr-un mod rapid din recipient in deseu din sticla.

Deseurile din sticla sunt un subiect foarte sensibil, facand parte din celebra serie de deseuri reciclabile (hartie, carton, sticla, plastic, metale), asupra carora se insista cu diverse campanii de constientizare publica, pentru ca aceste tipuri de deseuri sunt extraordinar de raspandite. Pentru ca procesul de colectare al acestor tipuri de deseuri sa se faca in mod selectiv, s-au creat containere speciale, diferentiate cromatic si inscriptionate, astfel incat cetatenilor sa le fie cat mai usurat procesul de precolectare.

Deseurile din sticla si efectele sale asupra mediului inconjurator

Se stie ca sticla este o influenta nefasta asupra mediului, in conditiile in care este unul dintre cele mai greu degradabile tipuri de materiale, ultimele studii demonstrand ca pot trece chiar milenii inainte ca sticla obsinuita sa fie asimilata in mod natural, iar altele spunand ca e vorba chiar de mai mult decat atat, numarul anilor ajungand si la valoarea sutelor de mii.

De aceea, reciclarea sticlei este un proces necesar si care se bazeaza pe cateva simple motivatii, precum:

  • conduce la o mai buna economisire a materiei prime din care acest material este confectionat, contribuind astfel la o valorizare economica a procesului de fabricatie
  • este recomandata pentru a evita combinarea acesteia cu alte tipuri de deseuri care ar putea rezulta in eliminarea prin metode nepotrivite a acesteia, precum supunerea la temperaturi mari prin incinerare
  • se evita aglomerarea gropilor de gunoi si formarea asa numitilor munti de deseuri care polueaza, fiecare in parte, ecosistemul in care traim

Acestea sunt doar cateva dintre multele avantaje pe care reciclarea le are asupra mediului, si implicit a oamenilor si fiintelor vii care il populeaza. Din acest motiv, Green Global doreste ca procesul dsa fie unul eficient, urmarindu-l de la precolectarea selectiva si pana la refolosirea acesteia ca materie prima in procesul de fabricatie.

Cum contribuie Green Global in mod activ la mentinerea calitatii vietii?

Firma noastra urmeaza pasi foarte stricti in ceea ce priveste reciclarea sticlei, incepand cu procesul de colectare selectiva, facut din containerele marcate special, continuand cu transportul, sortarea, tratarea si depozitarea acestor deseuri care urmeaza sa fie procesate pentru reutilizare.


Cere oferta!