Colectare deseuri textile

Cu totii avem prin dulap, de-a lungul timpului, o serie de haine uzate din punct de vedere fizic sau moral. Acestea ajung, cu timpul, sa nu mai fie purtate deloc, iar in momentul unei curatenii generale ajung la cosul de gunoi. Chiar daca impulsul initial, din momentul in care observam haine care nu ne mai vin sau pur si simplu sunt prea vechi, este sa le aruncam pur si simplu la gunoi, la un loc cu deseurile menajere, este indicata precolectarea acestora in zone speciale pentru astfel de deseuri textile.

Compania Green Global se asigura ca toate aceste tipuri de materiale trec printr-un proces eficient de colectare, pentru ca acestea sa poata fi reutilizate in industria de profil. Desi aceste deseuri nu fac parte din campaniile de constientizare publica din Romania, care au in vizor deseuri reciclabile precum cele din plastic, hartie, carton, sticla sau metale, acestea nu trebuie procesate impreuna cu restul deseurilor menajere si aruncate la groapa de gunoi. Chiar daca ele nu afecteaza mediul in acelasi mod precum deseurile periculoase, printr-un proces eficient de colectare, acestea pot fi reciclate si reintroduse sub forma de materie prima in confectii.

Ce se doreste in urma procesului de colectare a deseurilor textile?

In primul rand, procesul are drept obiectiv separarea materialelor textile de restul tipurilor de deseuri periculoase si nepericuloase, formate la nivelul unei societati moderne. In al doilea rand, prin intermediul acestui proces se pune in evidenta modalitatea prin care acestea pot fi refolosite in aceeasi industrie, a elementelor vestimentare, sau in industrii precum cea de constructii sau de automobile. Iata alte cateva motive care fac din colectarea de deseuri textile o necesitate:

  • acest tip de materiale sunt intr-o proportia coplesitoare, de peste 90%, reutilizabile sub aceeasi forma, sau ca materie prima pentru alte elemente vestimentare
  • ele nu pot fi doar reciclate, ci chiar repurtate, prin intermediul strangerii de donatii pentru cei care au nevoie de haine, chiar si mai vechi si uzate moral, ce pot face parte dintr-un act de caritate
  • Prin tehnici de reciclare foarte bine calibrate, acestea pot fi usor transformate in elemente ideale pentru viitoarele elemente vestimentare, in functie de natura materialului si de gradul de uzare al acestuia

Desi sunt mult mai putin vizibile decat alte tipuri de deseuri, aceste deseuri textile pot contribui enorm la un flux satisfacator intre fostii si viitorii proprietari ale acestor elemente vestimentare. Green Global asigura colectarea lor de la centrele speciale de recoltare si transportul lor catre statiile de reciclare, unde sunt tratate si gata sa fie puse, sub orice forma, din nou in uz.

Care este procesul specific gestionarii acestor deseuri?

Pentru ca noi, cei de la firma Green Global, ne dorim sa traim intr-o tara cat mai curata, cu un mediu nealterat de

influenta nefasta a diverselor tipuri de deseuri, oferim servicii de colectare a deseurilor textile, precum si de transport al acestora, in conditii optime. Fiind o companie aflata la inceput de drum, ne dorim ca aceasta forma de actiune sa devina o practica cat mai raspandita pe tot teritoriul Romaniei. In colaborare cu Ministerul Muncii si cu Agentia Nationala pentru Protejarea Mediului, firma Green Global doreste sa respecte ultimele norme impuse de aceste institutii si sa participe activ la gestionarea lor intr-un mod eficient.


Cere oferta!