Colectare deseuri medicale

Deseuri infectioase si anatomo-patologice - Colectare, transport, tratare si neutralizare

Green Global se ocupa de tot ceea ce insemana colectarea, tratarea si neutralizarea deseurilor infectioase sau anatomo-patologice, ce sunt considerate printre cele mai periculoase pentru natura umana. Acest tip de deseuri nu ar trebui sa intre in contact cu o persoana, intrucat exista riscuri extrem de mari ca acel individ sa fie contaminat cu bacteriile existente pe suprafetele si ustensilele medicale deja folosite pentru tratarea sau vindecarea unui pacient.

Din acest motiv, firma noastra actioneaza prompt si se ocupa de colectarea acestor deseuri, inainte de a provoca diverse afectiuni destul de grave si serioase in randul persoanelor care pot intra in contact cu acestea, incepand de la cadre medicale pana la pacienti si viitori pacienti.

Ce sunt deseurile anatomo-patologice si infectioase

Aceste doua tipuri de deseuri fac parte din cele medicale, insa este important de precizat faptul ca acestea se numara printre cele mai periculoase.

Deseurile anatomo-patologice sunt reprezentate de organele umane sau parti din acestea, lichide organice sau corpuri ce au fost prelevate pentru realizarea biopsiei, in urma unei interventii chirurgicale. De asemenea, din aceasta categorie fac parte si recipientele folosite pentru recoltarea sangelui unui pacient. Toate acestea sunt si devin si mai periculoase in momentul in care o persoana intra in contact cu ele si din acest motiv, colectarea si neutralizarea lor ar trebui facuta de o echipa profesionista, de o firma specializata asa cum este Green Global. Pentru deseurile care nu pot fi eliminate prin intermediul neutralizarii, echipa noastra le va transporta pentru a fi incinerate.

Deseurile infectioase reprezinta tot ceea ce inseamna obiect sau ustensila ce a avut contact cu sangele sau alte fluide biologice purtatoare de bacterii, paraziti si virusuri, dar si toate materialele si ustensilele de unica folosinta utilizate intr-un cabinet medical (pansamente, fase, manusi, sonde, etc.), intr-un spital sau, cu atat mai mult, intr-o sala de operatii. Aceste deseuri sunt extrem de periculoase, intrucat daca o persoana intra in contact cu ele, este posibil ca aceasta sa fie susceptibila de a lua anumite bacterii sau boli infectioase.

Care este procedeul de colectare a deseurilor infectioase si patologice

Pentru colectarea deseurilor de acest tip, este necesara respectarea anumitor etape primordiale, astfel incat operatiunea sa se desfasoare in conditii optime si fara niciun pericol. In primul rand, trebuie sa se faca o precolectare, in care sa se stabileasca tipul de deseuri, astfel incat sa se actioneze conform standardelor. In al doilea rand, dupa stabilirea si identificarea tipului de deseuri, acestea trebuie sa fie eliminate din perimetrele in care se afla, pentru a indeparta orice risc. Echipa Green Global se ocupa de siguranta si bunul mers a acestor proceduri, beneficiiind de cele mai moderne si eficiente echipamente, ideale pentru colectarea acestor deseuri. In acest sens, “ozon box-urile” sunt cele mai performante echipamente pe care le folosim pentru indeplinirea acestor proceduri, eliminand toate pericolele care se pot produce la contactul cu aceste tipuri de deseuri.

Oferim servicii de colectare, transport, tratare si neutralizare pentru deseurile infectioase si anatomo-patologice in centrele medicale din tara, astfel incat siguranta oamenilor sa fie pe primul loc.


Cere oferta!