Colectare deseuri sticla

Deseurile de sticla fac parte din seria foarte vasta a deseurilor reciclabile, ideale pentru participarea in procesul de transformare si reutilizare, nu de eliminare directa. Sticla este un tip de material foarte raspandit, atat in zonele urbane, cat si in cele rurale, si este folosita cu precadere in industria alimentara, pe post de ambalaj calitativ pentru diversele tipuri de produse, incepand cu bauturile racoritoare si alcoolice, pana la cele specifice alimentelor conservate.

Avand de multe ori posibilitatea inchiderii etanse, sticlele sunt printre cele mai bune tipuri de ambalaje pentru produse, neinfluentand in niciun fel calitatea acestora, dar si asigurand o conservare de lunga durata.

Evident, fiind folosite predominant pe post de ambalaj, odata golite de continut sticlele goale devin deseuri din sticla, care trebuie precolectate in locuri speciale, fara a fi amestecate cu deseurile menajere, sau cele de alta natura. Deseurile din sticla sunt printre cele mai greu biodegradabile tipuri de deseuri, studiile indicand faptul ca o sticla poate ajunge la cateva mii de ani de longevitate, pana sa poata fi asimilata de mediu.

Din acest motiv, colectarea de deseuri din sticla devine necesara, in mod selectiv, pentru a fi diferentiata de restul tipurilor de deseuri. Firma Green Global, doreste sa asigure acest serviciu in mod eficient, bazandu-se pe precolectarea facuta in prealabil de catre cetateni si plasand-o intr-un proces care are drept scop final reciclarea deseurilor din sticla.

De ce este importanta colectarea de deseuri de sticla pentru ecosistem?

Toti cei care se afla zi de zi in ipostaza de a arunca un astfel de deseu isi pot pune intrebari legate de importanta colectarii deseurilor din sticla. Green Global se alatura tuturor campaniilor de constientizare publica si prerogativelor impuse de Ministerul Mediului si de Agentia Nationala pentru Protectia Mediului pentru a atrage atentia asupra importantei reciclarii tuturor tipurilor de deseuri din sticla. Iata care sunt cele mai importante motive pentru care colectarea de deseuri din sticla reprezinta un procedeu vital pentru un mediu cat mai curat:

  • in special cea facuta selectiv, impiedica amestecul acestora cu alte tipuri de deseuri care au o destinatie diferita
  • impiedica eliminarea acestora intr-un mod care poate dauna mediului, prin imposibilitatea biodegradarii acestora
  • reprezinta primul pas catre o reciclare eficienta a tuturor acestor tipuri de deseuri, care ajung astfel sa fie reutilizate ca materie prima pentru producerea unor noi produse din sticla, contribuind astfel la o mai buna gestionare a finantelor

Acestea sunt doar cateva dintre cele mai importante caracteristici ale colectarii de deseuri din sticla, pe care Green Global o integreaza in serviciile sale de colectare a deseurilor periculoase si nepericuloase. Astfel, Green Global isi doreste ca strategia aceasta sa influenteze in mod pozitiv procesul de reciclare, precum si eliminarea potentialului nociv pe care il au aceste deseuri asupra mediului inconjurator.

Cum se realizeaza colectarea de deseuri de sticla de catre Green Global?

Compania noastra isi propune drept obiectiv fluidizarea procesului, pornind de la precolectarea responsabila a acestor deseuri, pana la gestionarea eficienta a acestora in vederea reciclarii.

Green Global asigura intregul proces, bazandu-se pe expertiza profesionala a celor care realizeaza acest proces, dar si transportul acestora cu ajutorul unor vehicule autoutilitare, capabile sa transporte toate aceste deseuri in siguranta catre centrele de colectare.


Cere oferta!