Reciclare electronica


Reciclare electronica - GreenGlobal

Reciclarea de deseuri electronice si necesitatea ei pentru protejarea mediului

In aceasta era a tehnologiei, cu totii folosim, intr-un fel sau altul, diverse produse electronice, electrocasnice si electrice. Fie ca e vorba de telefonul mobil si computerul, pe care le folosim zilnic, fie ca e vorba de masina de spalat, frigiderul si fierul de calcat, sau de unelte care functioneaza pe baza de curent electric, toate acestea sunt modalitati prin care ne usuram viata. Putini stiu, insa, ca aceste produse ne si pot complica viata si chiar afecta sanatatea. Nu, nu e vorba despre utilizarea excesiva a acestora, ci despre ce ajung aceste produse la capatul vietii. Pentru ca tehnologia avanseaza cu pasi rapizi, mult mai usor decat in deceniile trecute, se observa o tendinta consumerista de a schimba mereu produsele electronice pe care le avem cu unele noi si aruncandu-le pe cele vechi.

Astfel, fostele aparate electronice, electrice si electrocasnice devin astazi mult mai rapid deseuri, denumite in limbaj de specialitate DEEE. Acestea au un potential nociv asupra mediului, si implicit asupra sanatatii noastre, daca nu sunt procesate si gestionate in mod corect. Una dintre solutiile stabile de gestionare a acestor tipuri de deseuri este reciclarea de electronice, electrocasnice si electrice, o solutie care intra in marea categorie a reciclarilor de deseuri. Firma noastra de reciclare a deseurilor electronice, Green Global, atentioneaza asupra potentialelor riscuri pe care le pot inregistra aceste aparate inutilizabile care nu se incadreaza intr-un proces de reciclare a deseurilor electronice. Fiind o companie autorizata de Agentia Nationala pentru Protectia Mediului, ne oferim serviciile de reciclae a deseurilor electronice, menite sa asigure o repunere acestora in industria de productie, pentru costuri minime si potential maxim pentru protejarea mediului.
De ce este important procesul de reciclare al deseurilor electronice, electrocasnice si electrice?

  • Reciclarea deseurilor electronice previne transformarea componentelor electronice in deseuri periculoase pentru mediu, datorita numeroaselor substante daunatoare care intra in compozitia acestora, precum plumbul, clorul, carbonul, bromul, cromul, fluorul, halogeni si mercur, cu potential nociv pentru toate formele de mediu
  • Reciclarea electronicelor are beneficii din punct de vedere economic, pentru ca are la baza reintroducerea tuturor deseurilor electronice in fluxul normal de fabricare al unor noi produse, sub forma de materie prima, sau sub forma de componente intregi
  • Reciclarea electrocasnicelor conduce la o mai buna folosire a pieselor utilizabile de la electrocasnicele mari, precum masinile de spalat sau frigidere, precum si evitarea afectarii mediului prin substantele specifice fiecarui aparat electrocasnic in parte

Toate acestea sunt motive care contribuie in mod esential la procesul de reciclare al deseurilor electronice, pe care noi, cei de la Green Global, dorim sa le punem in practica printr-o gestiune moderna a acestor tipuri de deseuri.

Reciclare electronica - GreenGlobalReciclare electronica - GreenGlobal

Care este strategia de reciclare a deseurilor electronice propusa de Green Global?

Pentru ca reciclarea electronicelor este un proces important pentru protectia mediului, Green Global propune o strategie speciala pentru eficientizarea acestora. Totul incepe cu constientizarea pericolelor acestor deseuri electronice, electrice si electrocasnice, si strangerea lor in mod selectiv, diferentiat de restul deseurilor menajere. Noi asiguram atat colectarea si transportul lor, cat si prepararea pentru reciclare a deseurilor electronice, astfel incat acestea sa aiba parte de o gestionarea optima si de o pregatire specifica reintroducerii in circuitul electronic.

Reciclarea deseurilor electronice, reciclarea electrocasnicelor si a aparatelor electrice nu ar trebui limitata doar la un singur oras, iar firma noastra de colectare, transport si reciclare asigura nu doar capitala Bucuresti, si ci o serie de orase precum Cluj-Napoca, Timisoara, Iasi, Brasov, Buzau, Bacau, Braila, Galati, Constanta, Suceava, Vaslui, Oradea, Arad, Sibiu, Ploiesti, Targoviste, Pitesti, Drobeta Turnu-Severin, Targu-Jiu, Baia Mare si multe altele. Reciclarea deseurilor electronice ar trebui sa fie o prioritate pentru orice cetatean responsabil, dar si pentru noi, cei de la firma Green Global, care asiguram procesarea acestora eficienta si pregatirea lor pentru reintroducerea in traseul de fabricatie ulterior.Cere oferta!